Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2017 16:58 - Фашизмът е безспорно американски
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 710 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Фашизмът е безспорно американски

С GPD на 20 август 2017 година

"Шарлотсвил е символично представител на затрудненото състояние на американското общество" Ралука Беян.

 

image

__________ 
TeleSUR 
фашизмът е безспорно американски

През ноември 2016 г. Комитетът на ООН по правата на човека внесе резолюция, озаглавена "Борба с прославянето на нацизма, неонацизма и други практики, които допринасят за подхранването на съвременните форми на расизъм, расова дискриминация, ксенофобия и свързаната с тях нетолерантност". По отношение на предполагаемите принципи на свободното слово, по-точно на твърденията, че резолюцията поставя "неприемливи граници на основната свобода на изразяване", Съединените щати, по време на президентството на Барак Обама по онова време, гласуваха против декларацията на ООН заедно с Украйна и Палау.

В името на изграждането на демократични умения и институции САЩ също подкрепяха не толкова отдавна неофашистките сили в Украйна. През декември 2015 г. (отново под председателството на Обама) Комитетът по жилищните кредити в САЩ публикува Законопроекта за бюджетните кредити за 2015 г., който имаше за цел да използва 64 милиарда щатски долара за "извънредни операции в извънредни ситуации", а именно за укрепване на позициите на европейските страни , По отношение на руската агресия. Докато изменението беше изготвено от конгресмените Джон Конйъс от Мичиган и Тед Йохо от Флорида, за да ограничи средствата за подпомагане от капене до Азов батальон, неоноцистка украинска група, също подразделение на украинската национална гвардия, това изменение беше Впоследствие са излезли от законопроекта. И все пак има документирани доказателства, че САЩ подкрепят батальона на Азов,

От 2009 г. насам САЩ подпомагат финансово дясно-политическия сегмент във Венецуела с 49 милиона щатски долара, както се съобщава от teleSUR, съвсем същия сегмент в днешно време в челните редици на венецуелските насилствени несъгласия.

САЩ имат дълга история на подкрепа на десни реакционни сили. Той използва Хондурас като база за натиск на десните паравоенни части; Тя подкрепя реакционния Хинд Куш с цел да дестабилизира марксисткото правителство в Кабул; Той подкрепи ислямисткото право в Афганистан и Пакистан и режима на апартейда в Южна Африка.

След инвазията в Панама през 1989 г. САЩ участваха в 9 военни кампании: войната в Персийския залив, сомалийската гражданска война в Хаити, босненската война, косовската война в Афганистан, Ирак, северозападната Пакистан и либийската война война.

През 2010 г. САЩ разполагаха с 662 бази в чужбина (Централна Европа, Близкия изток, Азиатско-тихоокеанския регион, Карибите, Източна / Западна Африка) и 88 на териториите си (т.е. Тихоокеанските острови).

От 2001 г. насам САЩ изразходват 7,6 трилиона за войни и национална сигурност, разходи, съпроводени с съкращения на социалните разходи и прекратяване на данъците за богатите.

Въпреки че САЩ се нареждат на първо място в световен мащаб, по отношение на брутния си вътрешен продукт (БВП) - на 18 569 100 милиона - САЩ заемат четвърто място по отношение на неравенството в доходите, компенсирайки само Коста Рика, Мексико и Турция. Официалната му степен на бедност е 13,5%, като около 43,1 милиона американци живеят в бедност.

Шарлотсвил е символично представителен за размирното състояние на американското общество. Общество, което исторически избира да не зачита нуждите на своя народ, което не успя да отрази критично своето расистко и ксенофобско минало и отказа да инвестира в държавно подкрепяни форми на услуги (т.е. обществено образование, универсално здравеопазване) за облекчаване на поколенията Вкоренено неравенство, като вместо това се възползва от разпределението на социалните предимства, които се покриват единствено от богатството и паричните линии. Икономиката отдавна е свързана с издигането на политическия предел (лесно можем да мислим за възхода на "Златната зора" в Гърция, съчетано с държавните мерки за строги икономии), докато маргинализираните граждани прехвърлят вината за изключването си върху другите, На чужденеца - проявява се като по-малко право да претендира за включване в правата и се възприема като притежание на оскъдните налични перспективи (т.е. работни места). САЩ насърчават една имперска външна политика, която винаги е била в съответствие с правото, винаги е била алергична към комунистическите понятия за равенство и справедливост и осъжда колективните идеали за създаване на справедливи общества.

В късометражен филм, редактиран от Витланд Канел, наречен "Американската далечна десница", хипстър репортер филми разговор с бяло неонацистко семейство от по-нисък клас (класа е лесно видима на тялото, тъй като се отнася до Избор на дрехи, маниери, речник, начини на говорене и цялостно начини на съществуване), които публично заявяват, че подкрепят друг геноцид (срещу евреите), така че техните деца "трябва да имат шанс в света". Вярващите в идеята и идеята за бяло превъзходство са част от подчинените, по-ниските и необразовани класове на американското общество. Те нямат шанс да избягат от състоянието си, нямат шанс за по-добро образование, няма реална възможност за повишаване на мобилността.

Когато сте системно лишени от права и осъдени на живот на ръба, единственият начин да се преориентирате е да претендирате за символично принадлежност към категоричното отличие, свързано с привилегията: белота в този случай: "Може да съм беден, но поне съм бяло ".




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39933759
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930